Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
4 komoly szelet karaj, egy kis fej karfiol, 30 dkg gomba, 2 dl tejföl, só, bors, ételízesítő |
A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és 10-15 perc pihentetés után lisztbe mártva, hirtelen mindkét oldalát kisütjük kevés, de forró zsírban. Ezután tűzálló tálba tesszük és a zsírjával leöntjük. A karfiolt ételízesítős vízben félig megfőzzük, ezalatt a gombát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk, és elterítjük a húsokon. Mikor a karfiol kicsit puhult, lecsöpögtetjük, rózsáira szétszedjük és ráhalmozzuk a hússzeletek tetejére. Megszórjuk ételízesítővel és sóval, aláöntünk a karfiol főzőlevéből kb. egy decit, és lefedve, közepesen meleg sütőben kb. fél óra hosszat sütjük, míg a karfiol teljesen megpuhul. Ekkor felnyitjuk, jó vastagon leöntjük a tejföllel, tetejét megszórjuk ételízesítővel, ettől gyönyörű lesz. Visszafedjük és tálalásig melegen tartjuk. Párolt rizs, rizibizi vagy krumplipüré adható köretnek, fejessalátával vagy uborkasalátával. (A rizshez érdemes felhasználni a karfiol főzővizét.) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|