recept: Gombás-karfiolos borda, Kifőzde
Gombás-karfiolos borda
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 komoly szelet karaj,
egy kis fej karfiol,
30 dkg gomba,
2 dl tejföl,
só, bors, ételízesítő




A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és 10-15 perc pihentetés után lisztbe mártva, hirtelen mindkét oldalát kisütjük kevés, de forró zsírban. Ezután tűzálló tálba tesszük és a zsírjával leöntjük.

A karfiolt ételízesítős vízben félig megfőzzük, ezalatt a gombát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk, és elterítjük a húsokon. Mikor a karfiol kicsit puhult, lecsöpögtetjük, rózsáira szétszedjük és ráhalmozzuk a hússzeletek tetejére. Megszórjuk ételízesítővel és sóval, aláöntünk a karfiol főzőlevéből kb. egy decit, és lefedve, közepesen meleg sütőben kb. fél óra hosszat sütjük, míg a karfiol teljesen megpuhul. Ekkor felnyitjuk, jó vastagon leöntjük a tejföllel, tetejét megszórjuk ételízesítővel, ettől gyönyörű lesz. Visszafedjük és tálalásig melegen tartjuk.

Párolt rizs, rizibizi vagy krumplipüré adható köretnek, fejessalátával vagy uborkasalátával. (A rizshez érdemes felhasználni a karfiol főzővizét.)
Sertés helyett megfelel pulykamell, vagy kedvenc szárnyasunk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sertésborda Dubarry módra
 párolt rizs
 rizibizi
 fejessaláta
 uborkasaláta

Forrás: Kevés volt a karfiol a Dubarryhoz - de bejött ;-)

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.08.20. Utoljára frissítve: 2012.08.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:46:35 - 1.36)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez